Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко пропонує продовжити політичну реформу

Четвер, 27 липня 2006, 20:00

Універсал національної єдності, який Віктор Ющенко пропонує підписати лідерам всіх парламентських сил, у розданому проекті містить пункт про продовження політичної реформи.

У тексті Універсалу пропонується план дій національної єдності з 24 пунктів на 5 сторінках.

Одним з пунктів значиться, що п'ять політичних сил погоджуються з необхідністю "продовження та удосконалення Конституційної реформи, створення збалансованої системи стримувань і противаг між президентом, ВР і Кабінетом міністрів".

Цей же пункт містить вимогу "відновлення дієздатності Конституційного Суду".

Іншим пунктом проекту універсалу є першочергове ухвалення законів "Про Кабінет міністрів" та "Про державну службу" у новій редакції, підготовлених до подання президентом Ющенком.

Також проект універсалу містить пункт про необхідність "створення умов для безперешкодної діяльності опозиції у виборних органах влади усіх рівнів".

Підписанти універсалу мають погодитись з необхідністю "приборкання корупції на всіх рівнях влади через, зокрема, підтримку законодавчих ініціатив президента".

В універсалі є пункт про "забезпечення статусу української мови як єдиної державної та мови офіційного спілкування органів влади з одночасним гарантуванням прав мов національних меншин відповідно до Європейської хартії".

Також у документі є зобов'язання з боку підписантів про "гарантування державою прав власності", а також "невідкладне прийняття необхідних для вступу України до СОТ змін до законодавства та вступ до даної організації до кінця 2006 року".

Передостаннім пунктом проекту універсалу значиться: "Неухильне виконання плану дій Україна-ЄС, невідкладний початок переговорів щодо створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС та приєднання до плану дій щодо членства в НАТО".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування