Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко настрахав іноземними базами і установками по 500 мільйонів

Четвер, 27 липня 2006, 21:29

Спікер Олександр Мороз пропонує не вносити в текст Універсалу національного єднання пункт про набуття Україною членства в НАТО.

Про це він сказав в ході дискусії під час проведення "круглого столу" за участі президента, представників політичних сил та громадськості.

"Треба буде вступити в НАТО – вступимо. Тоді коли до цього час дійде – проведемо референдум. Але сьогодні не треба записувати в угоду те, що дратує людей", - заявив Мороз.

"Мені президент Австрії казав, що інтеграція в Європейське співтовариство не передбачає прискорення внаслідок вступу до НАТО, тому ведіть свою політику таку, щоб вас поважали як країну і робіть такі перетворення в Україні, щоб вас називали європейською країною", - додав спікер.

Зі свого боку президент Віктор Ющенко застеріг: "Через кілька років у нас не буде працювати жоден ракетно-тактичний комплекс".

"Щоб сьогодні організувати безпеку оборони України на сучасному технологічному рівні, необхідно не менше 500 мільйонів доларів за одну одиницю", - зазначив президент.

"Чи знайдеться хоч одна політична сила, яка підніме руку і скаже: "Я готовий ініціювати одну третину національного бюджету на одну установку", - запитав він.

"Мова йде про не менше кількох десятків таких установок для кількох десятків стратегічних об'єктів", - пояснив президент.

Ющенко закликав "чесно говорити, або ми вибираємо концепцію безпеки цієї країни, або це буде беззахисна територія, яка не може відреагувати не виклики".

"Європа в проекті оборонного союзу бачить найкращу відповідь елементу колективної безпеки, бачить найкращу відповідь економічного обслуговування цієї концепції. Це є найдешевша концепція з точки зору національних трат і найнадійніша", - зазначив він.

"Не забувайте, ми живемо в країні де не демарковано жодного метру державного кордону. Відповідальність за це лежить і на ваших плечах, шановні політики. У країні, на території якої розміщені іноземні бази, де не делімітована значна частина морського кордону як на сході, так і на заході. У нас є острів Зміїний і Тузла", - застеріг президент.

При цьому він зазначив, що "прийшов час, коли треба давати чесну відповідь, тому що мова йде не про віртуальні виміри, мова йде про вашу родину, наші сім'ї, про 48 мільйонів українців".

"Вони дійсно захищені? Чи ми прикриваємось перед системою прийнятих рішень, які насправді не приносять таких гарантій?", - запитав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування