Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко придумав, як "викурити" комуністів із коаліції

Четвер, 27 липня 2006, 22:37

Президент Віктор Ющенко вимагатиме, щоб Універсал національної єдності був підписаний у вигляді, який забезпечуватиме реалізацію його політики.

"Президент буде наполягати, щоб Універсал був підписаний у вигляді, який забезпечуватиме курс внутрішньої і зовнішньої політики", сказав журналістам перший заступник голови секретаріату президента Іван Васюник.

"Президент, ініціюючи круглий стіл, демонструє волю ухвалити оптимальне рішення. Загальний настрій – домовлятися треба, і швидко – це не гра," додав Васюник.

Він зазначив, що Універсал "може об'єднати різні політичні сили і стати платформою для нової коаліції".

За словами Васюника, робоча група з доопрацювання документу збереться о 10.30 ранку п’ятниці з тим, щоб після обіду провести другий етап круглого столу.

На питання, чи підпише КПУ Універсал, він відповів: "Судячи по сьогоднішньому настрою, відповідь, швидше, негативна".

В свою чергу Юрій Єхануров сказав, що не бачить КПУ в складі нової коаліції. "Вони повинні бути за межами коаліції", - сказав Єхануров журналістам.

"Адже, як вони будуть розповідати своїм виборцям у Феодосії про НАТО?", - додав прем’єр.

Тим часом, лідер Компартії Петро Симоненко в ефірі 5 каналу після засідання круглого столу підтвердив, що комуністи не зможуть підписати документ "якщо там буде НАТО і продаж землі".

На питання, чи вимагає "Наша Україна" заміни Януковича як кандидата в прем’єра, Єхануров знову повторив, що "кандидатура прем’єра має бути такою, яка об'єднає країну".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування