Універсал підпишуть троє, Азаров хоче домовитися

П'ятниця, 28 липня 2006, 11:18

О 10:30 представники усіх фракцій прибули в секретаріат президента, щоб продовжити роботу над текстом Універсала.

У коментарі 5 каналу представник "Нашої України" Роман Зварич і "регіонал" Микола Азаров відзначили, що всі сторони мають зауваження до документу, але ці претензії не настільки важливі, щоб не підписувати документ.

"Фракція вирішила взяти універсал за основу", - повідомив Зварич.

У свою чергу Азаров пообіцяв шукати спільні позиції, а на питання про НАТО відповів: "домовимося".

У той же час голова Верховної Ради Олександр Мороз сподівається, що вже в п'ятницю учасникам "круглого столу", ініційованого президентом, вдасться підписати Універсал національної єдності.

Про це він заявив журналістам за підсумками зустрічі з другим заступником Державного секретаря США з питань Європи і Євразії Девідом Креймером.

Мороз відзначив, що такий "круглий стіл" наближає політиків до взаєморозуміння.

При цьому він відзначив, що підписання суб'єктами переговорів відповідного документа не передбачає зміну формату коаліції і не несе погрози для структурування парламенту.

Мороз вважає, що підписання такого документу дасть підстави "Нашій Україні" зробити крок для розширення парламентської коаліції.

Крім того, як повідомила журналістам керівник прес-служби ВР Вікторія Шведова, у ході зустрічі з Креймером Мороз відзначив, що такий документ підпишуть як мінімум три політичні сили, і при цьому висловив сумнів, що свої підписи під документом поставлять представники БЮТ і КПУ.

За попередніми планами, продовження засідання круглого столу можливе о другій половині дня, не раніше 14:00. Точний час початку засідання прес-служба президента повідомить не раніше 13:00.

Українська правда, Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування