Луценко готовий працювати в уряді прем’єра-регіонала

П'ятниця, 28 липня 2006, 12:01

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко готовий працювати в уряді, який очолюватиме член Партії регіонів, але не Віктор Янукович.

Про це він заявив в інтерв’ю "Україні молодій".

"Якщо мені запропонують працювати з іншим членом ПР на чолі уряду, то так, я працюватиму. Але лише в уряді національного компромісу", - сказав Луценко.

"I якщо ця об'єднуюча для всього суспільства фігура прем'єра буде випадково мати партквиток ПР — добре, якщо "Батьківщини", "Нашої України", Соцпартії — також непогано. Хоча найкраще було б, аби це була кандидатура безпартійного міліціонера, ну але це вже... (щиро сміється) найближчим часом не передбачається", - додав міністр.

На запитання, чи виступає він за "широку" коаліцію, Луценко відповів: " Я вважаю, що Україна сьогодні потребує уряду національного порозуміння".

"Бо українці приблизно порівну проголосували за різні політичні сили. І формувати уряд на чолі з яскравим символом однієї зі сторін означає перемогу одних над іншими. I ніякого примирення, ніякого конструктиву", - пояснив він.

Луценко також сказав, що доки є міністром, він не планує собі "запасних аеродромів".

"У свій час я відмовився від здобуття депутатського мандату, повірте, для мене це було принципове рішення. Я прийшов сюди, щоб очистити міліцію, зробити її більш ефективною. Iнших викликів у мене наразі немає", - сказав міністр.

Водночас він відзначив, що йому приємно, що люди цікавляться його планами i розглядають його як політичного лідера.

"Але мушу розчарувати — я не будую політичних планів. З першого до останнього дня, скільки мені відпущено, працюватиму міністром внутрішніх справ. Єдине, що можу сказати: я не пов'яжу своє ім'я з жодною політичною силою, особливо з дискредитованою, яка обслуговує олігархічний грошовий мішок", - наголосив Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування