Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук знайшов на "круглому столі" міну вповільненої дії

П'ятниця, 28 липня 2006, 13:56

Лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук нагадує, що демократія - це політика в інтересах більшості.

Про це він заявив у п'ятницю, коментуючи підсумки першого засідання "круглого столу", повідомляє Ліга.

"Безумовно, я тільки вітаю проведення будь-яких переговорів і політичних консультацій, спрямованих на якнайшвидше вирішення нинішньої кризи влади. Як відомо, поганий мир краще хорошої війни", - зазначив Медведчук.

При цьому він дуже стурбований "тим, що головними питаннями, які принципово відстоював президент у ході "круглого столу", стали питання прагнення до членства в НАТО, недопущення офіційного статусу російської мови і втручання в міжконфесійні відносини православних церков".

"До речі, саме ці питання Ющенко старанно обходив під час своєї виборчої кампанії - боявся втратити виборців", - заявив Медведчук.

"Закладати ці питання в основу подібної угоди рівноцінно міні вповільненої дії", - вважає лідер СДПУ(о).

"Завдяки соціологічним дослідженням відомо, що більшість українського народу не підтримує вступ країни в Північноатлантичний блок і підтримує вирішення питання статусу російської мови", - пояснив Медведчук.

"Я вже не кажу, що втручання політиків у відносини релігійних конфесій є грубим порушенням Конституції України", - додав він.

На думку Медведчука, "демократія - це політика в інтересах більшості, а щодо Верховної Ради - це можливість формування уряду парламентською більшістю".

"В українському парламенті існує більшість на чолі з партією, що одержала перемогу на виборах, і я не бачу підстав заважати їй у формуванні уряду, навіть якщо комусь не дуже хочеться розставатися з високими кабінетами", - підкреслив лідер СДПУ(о).

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування