Мороз хоче посадити депутатів на прив'язь

П'ятниця, 28 липня 2006, 15:46

Голова Верховної Ради Олександр Мороз вважає за необхідне врегулювати права опозиції і прийняти відповідний закон.

Про це він заявив у п'ятницю в ході наради з керівниками органів місцевого самоврядування, головами обласних і міських рад.

За словами Мороза, прийняття законопроекту про опозицію поряд із законопроектами про Кабінет міністрів і про президента є першочерговою задачею Верховної Ради, повідомляє Ліга.

Спікер зауважив, що всі ці законопроекти повинні бути прийняті з урахуванням конституційних змін.

Мороз вважає, що захист прав опозиції повинен бути передбачений у документі, що пропонується підписати за підсумками проведення "круглого столу", ініційованого президентом.

Спікер також повідомив про намір ініціювати, щоб у такому документі було записано про неможливість індивідуального переходу депутатів із фракції у фракцію.

У той же час Мороз пропонує відновити діяльність консультативно-дорадчого органу, що складається з представників місцевих органів влади, при голові Верховної Ради.

Він заявив, що відповідний проект положення про поновлення діяльності такого органу вже підготовлено.

Головним завданням ради спікер вважає сприяння формуванню законодавчого поля в сфері діяльності місцевої влади і проведення ефективної державної регіональної політики.

Також він повідомив, що в парламенті завершується збір підписів під законопроектом про внесення змін у Конституцію в частині функціонування місцевого самоврядування.

Уже на наступному пленарному тижні цей документ буде винесений на розгляд парламенту і спрямований до Конституційного Суду для того, щоб уже до жовтня-листопада редакційні уточнення були остаточно прийняті Верховною Радою.

За словами Мороза, законопроект передбачає передачу влади на місцях відповідним радам і виконкомам рад: "Це дозволить припинити дискусію в регіонах про те, хто старший на території".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування