За ніч у Єханурова з'явилися сумніви

Субота, 29 липня 2006, 11:41

Прем’єр-міністр Юрій Єхануров вважає, що ситуація з підписанням Універсалу національної єдності поки що є "складною".

"Поки що ситуація є складною", - сказав він журналістам у суботу під час перебування в с. Велика Олександрівка Бориспільського р-ну Київської обл.

Зокрема, за словами Єханурова, головними питаннями, які виникають в ході узгодження тексту Універсалу є: визнання територіальної цілісності України та відмова від ідеї федералізму, питання визнання статусу російської мови як державної, питання виконання Україною домовленостей в рамках програм співпраці з НАТО, а також питання реалізації положень двостороннього договору між Україною і РФ про зону вільної торгівлі без виключень і обмежень в рамках ЄЕП.

Разом з тим, прем’єр-міністр зазначив, що робота над узгодженням тексту Універсалу має бути продовжена. "Дуже хотілося, щоб було розуміння, що мова йде не про папірець, а мова йде про публічне визнання Конституції", - сказав Єхануров.

При цьому він зазначив, що за останню ніч виникли певні сумніви щодо почуття поваги до Конституції у певних політичних сил.

Єхануров також повідомив, що в ході узгодження тексту Універсалу питання кандидатури на посаду прем’єр-міністра України не обговорювалось.

У цьому контексті він також наголосив, що в рамках "круглого столу" не йдеться про створення коаліції, а "мова йде про згоду українців, яку Україну ми будуємо".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування