Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

УНІВЕРСАЛ ВПЕРСЯ У ЯНУКОВИЧА-ПРЕМ'ЄРА?

Субота, 29 липня 2006, 11:55

Затягування переговорів по підписанню Універсалу національної єдності пов'язано з відсутністю гарантій подання президентом Віктором Ющенком кандидатури Віктора Януковича на посаду прем'єр-міністра.

Таку думку висловив в інтерв'ю журналістам в Одесі в суботу лідер фракції Соцпартії в парламенті, учасник переговорного процесу Василь Цушко.

"Або президент Ющенко погоджується і дає якісь гарантії у виді підписання Універсала або меморандуму і подає подання на прем'єр-міністра Віктора Януковича, або розпуск і повторні вибори", - сказав він, додавши при цьому: "Насправді вся суть спектаклю в цьому, або-або".

За словами Цушка, проблема полягає в тому, що "Ющенко не довіряє сьогодні Януковичу, а Янукович справедливо не довіряє Ющенку".

Він також відзначив, що в ході переговорів у ніч на суботу сторони домовилися по основних принципових питаннях змінити їхнє формулювання.

Зокрема, учасники переговорів виключили пункт про утвердження української мови "єдиною державною". За пропозицією спікера парламенту Олександра Мороза записано - "припинити мовну дискусію".

Дискусію викликало питання про те, чи залишати в Універсалі положення про виконання плану дій Україна-НАТО. "Уперлися на НАТО", - сказав Цушко.

Однак, за його словами, Партія регіонів готова підписати формулювання про план дій Україна-НАТО, тільки після надання гарантій внесення кандидатури лідера політичної сили на посаду прем'єр-міністра.

Цушко додав, що у суботу після 14.00 буде оголошено: коли і де зберуться учасники "круглого столу" для підписання Універсалу. Лідер фракції СПУ висловив думку, що в суботу документ "може бути підписаний".

Він повідомив, що всі політичні сили в суботу планують провести засідання політрад і обговорити документ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування