Німеччина вірить, що Україна не підведе з газом

Субота, 29 липня 2006, 13:52

Посол Німеччини в Україні Райнгард Шеферс вважає, що Україна довела, що є надійним постачальником енергоносіїв до Європи.

"Україна за чотирнадцять років довела, що є надійним партнером", - сказав він в інтерв’ю "Дзеркалу тижня", опублікованому в суботу.

"Минулої зими виникли проблеми, причини яких слід шукати у відносинах України і Росії. Та це не робить для нас Україну ненадійним партнером", - сказав Шеферс.

"Мало того, я вважаю, що такою слабкою ланкою у поставках енергоносіїв може бути непрозора угода, підписана "Нафтогазом України" і "Газпромом" у січні цього року", - додав він.

Посол також висловив думку, що Україна може отримати запрошення працювати над планом дій щодо членства в НАТО на самміті альянсу в Ризі цього року.

"У принципі, так, це можливо. Проте для цього, як ви знаєте, необхідна ще й одностайна підтримка з боку 26 країн — членів НАТО", - сказав Шеферс.

"Щодо перспектив України отримати запрошення працювати над ПДЧ на ризькому саміті, то тут альянс має одностайну думку: для цього українська сторона має сформувати уряд, який однозначно підтримував би приєднання до ПДЧ і обстоював перспективу членства в НАТО. І, звісно ж, необхідний лист до альянсу від відповідних структур. Зрештою, все залежить від української сторони, від рішучості українського уряду", - сказав посол.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування