Москаль у Криму майже забув українську мову

Субота, 29 липня 2006, 15:47

Постійний представник президента в Криму Геннадій Москаль вважає, що питання про статус російської мови не повинно бути предметом спекуляцій для окремих політичних сил, і може вирішуватися виключно відповідно до Конституції.

Про це він заявив у суботу в Сімферополі на зустрічі з делегацією депутатів Держдуми РФ, яка прибула в Крим на святкування Дня Військово-Морського Флоту Росії.

На запитання російської сторони щодо ситуації з російською мовою в Україні в цілому і зокрема Криму, постпред президента сказав, що не бачить утисків російської мови і не вважає, що на півострові йде процес українізації.

"Я не бачу ніяких утисків російської мови, я в Криму на 99% говорю російською мовою, українською говорю з президентом і з секретаріатом президента, підкреслив Москаль. Скажіть, де ці порушення щодо російської мови, я їх виправлю", - сказав він.

Як зазначив представник глави держави, мовне питання не стихає в Україні оскільки, країна живе в стані "післявиборного синдрому". "Ми не встигли відійти від виборів президента, потім пройшли вибори парламенту, післявиборний синдром пройде і все стане на свої місця", - запевнив Москаль.

В ході зустрічі з депутатами Держдуми постпред президента жартома поцікавився, чи не збираються українці, що живуть в РФ, вимагати від властей Росії зміни статусу української мови: "Коли українці почнуть вимагати в Росії зробити другою державною українську мову?".

На що депутат Держдуми РФ, заступник Комітету оборони Держдуми Михайло Бабич відповів: "Ніколи, тому що їм (українцям) там добре і нічого не треба".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...