ЯНУКОВИЧІ ЗВИНУВАТИЛИ "НАШУ УКРАЇНУ" В ШАНТАЖІ

Субота, 29 липня 2006, 22:44

Партія регіонів заявляє, що не визнає мову шантажу й ультиматумів у переговорах про підписання Універсалу національної єдності.

Про це говориться в заяві партії, розповсюдженій її прес-службою в суботу.

Партія регіонів підкреслює, що розглядала "круглий стіл" як можливість рівноправного діалогу антикризової коаліції з "Нашою Україною".

"Позиція, зайнята на переговорах "Нашою Україною", свідчить, що політична сила, яка одержала на виборах менше 14 відсотків голосів виборців і, яка має лише 80 місць у парламенті, поставила за мету нав'язати можливій коаліції в широкому форматі свою ідеологію і керувати більшістю", - говориться в заяві.

При цьому, за твердженням партії, як інструмент тиски використовувалися відвертий шантаж і залякування достроковими виборами.

"Партії регіонів, що перемогла на виборах, була поставлена умова - фактично відмовитися від своєї програми, що була підтримана більшістю виборців", - сказано в заяві.

"Такий шлях ми рішуче відкидаємо. Ми не прийнятний торги, як форму політичного діалогу", - підкреслює партія.

Як сказано в заяві, про це чітко заявив лідер партії Віктор Янукович: "Мені не потрібна посада прем'єр-міністра ціною ганьби і зради наших виборців. Для мене не те, що погодитися на таке прем'єрство, навіть слухати це принизливо. Прем'єрство для мене не ціль, а засіб. Ціль для мене - об'єднання України, поліпшення життя кожної української родини. І щоб світ поважав нас".

"Ми не визнаємо шантаж і ультиматуми. Будь-які погрози розпуску парламенту є порушенням не тільки Конституції і Законів України, але і відступом від фундаментальних основ світової і європейської демократії", - вважають у Партії регіонів.

У заяві підкреслюється, що антикризова коаліція готова до формування професійного коаліційного уряду.

"У президента залишилося три дні для виконання свого конституційного обов’язку - внесення кандидатури Віктора Януковича в парламент", - нагадує партія.

"Будь-які неконституційні дії лише загострять політичну кризу в країні. Відповідальність за це цілком ляже на президента України", - сказано в заяві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News