Нові ціни поки не допомогли "Нафтогазу"

Неділя, 30 липня 2006, 19:24

Підвищення цін на газ для населення, бюджетних підприємств і підприємств комунальної теплоенергетики дозволить НАК "Нафтогаз України" вийти на прибуток лише в першому кварталі 2007 року.

Про це заявив в інтерв'ю тижневику "Контракти" голова правління НАК Олександр Болкісєв, пояснивши це тим, що на початку цього року компанія фактично субсидіювала більшість споживачів.

"Навіть після підвищення ціни річний фінансовий результат не буде позитивним, на прибуток ми сподіваємося вийти в І кварталі 2007 року", - заявив Болкісєв.

Разом з тим він спростував чутки про те, що "Нафтогаз України" перебуває в стадії банкрутства, однак визнав наявність кризової ситуації, викликаної збитками через закупівлю в першому кварталі імпортного газу за ціною $95 за тис. куб. м, проданого потім внутрішнім споживачам за більш низькими цінами.

Болкісєв також повідомив, що в зв'язку зі зміною структури газового ринку і майже 100% переходу промислових споживачів на закупівлі газу в спільного підприємства "Укргаз-енерго", перестало бути прибутковою дочірня компанія НАК - "Газ України", що раніше забезпечувала левину частку продажу всього газу в країні.

Глава НАК також виступив за подальший поступовий ріст внутрішніх цін на газ, щоб у майбутньому при переході на світові ціни імпорту уникнути шокового цінового стрибка.

Він також повідомив, що прибуток спільного підприємства ЗАТ "Укргаз-енерго", створеного на паритетних засадах НАК "Нафтогаз України" і швейцарської RosUkrEnergo, у 2006 році може скласти біля $90 млн.

Болкісєв відзначив, що така оцінка зроблена на підставі попередніх результатів, які ще вимагають уточнення.

Він також повідомив, що "Нафтогаз України" розраховує на одержання дивідендів від роботи "Укргаз-енерго".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...