Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ахметов побудує в Україні 3 п'ятизіркові готелі

Понеділок, 31 липня 2006, 10:27

Турецька готельна мережа Rіхоs, одним з акціонерів якої є Ринат Ахметов, почала вести переговори про будівництво готелів у Києві, Харкові й Одесі.

"Поки тільки в столичному проекті переговори підійшли до завершальної стадії", - повідомив керівник відділу маркетингу Rixos Hotel Prikarpatye Андрій Семьонов.

За його словами, зараз Rіхоs розглядає три проекти готелів у містах- мільйонерах, запропонованих українськими інвесторами, повідомляє "Дело".

"У планах компанії — будівництво й в інших містах", - відзначив Семьонов.

За його словами, вартість реалізації проекту одного готелю на 250-280 номерів складає близько 40-50 мільйонів доларів, а відкриття готелів відбудеться не раніше, ніж через три роки.

Прес-секретар Ахметова Олена Довженко інформацію про розширення мережі підтвердила, але за коментарями відіслала в "Сістем Кепітал Менеджмент".

"Я думаю, це не питання до Рината Леонідовича, цим питанням займається СКМ",— сказала вона.

У СКМ про деталі проекту взагалі говорити відмовилися, сказавши, що "цей проект не в їхньому віданні".

Як відомо, Ахметов уже володіє єдиним 5-зірковим готелем у Донецьку (Донбас-Палас).

Rixos Hotel Prikarpatye — перший готель мережі Rixos в Україні. "У цьому проекті в Ахметова є партнер — екс-депутат Ігор Єремєєв (контролює групу "Континіум"), що торік одержав контрольний пакет готелю", - пише "Дело".

Rіхоs була створена в 2000 році в Анталії (Туреччина), володіє 8 готелями. Один з готелів Rixos знаходиться в столиці Казахстану Астані, у найближчі роки в мережу мають ввійти нові готелі в Хорватії й Австрії. Один з останніх проектів Rixos — готель Sungate Port Royal, який позицінується, як семизірковий (вище класу люкс-преміум).

Серед інвесторов проекту Rixos, крім Рината Ахметова, називають президента компанії АРС Ігоря Гуменюка, радника колишнього прем'єр-міністра Віктора Януковича, відзначає "Дело".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування