Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Брати Клюєви освоюють російський ринок

Понеділок, 31 липня 2006, 10:55

Антимонопольний комітет дозволив Артемівському заводу з обробки кольорових металів (АЗОКМ) придбати більше 50% торгового дому в смт Львівський Московської області і торгового дому в Нижньому Новгороді.

Обидва підприємства займаються поширенням на російському ринку кольорових металів, що виробляються на Артемівськом заводі, пише "Дело".

На АЗОКМ поки офіційно не підтверджують купівлю торгових домів.

"Раніш у нас було представництво в Нижньому Новгороді. Зараз ми переносимо наш склад у Московську область, а офіс відкриваємо в Москві. У Новгороді в нас представництво працювати не буде", - заявила начальник служби маркетингу АЗОКМ Юлія Руденська.

За її словами, сьогодні вся дилерська мережа АЗОКМ складається з двох торгових домів в Україні й одного в Росії.

Руденська також зазначила, що в Росії торговий дім буде шукати нових клієнтів, а також займатися постачанням продукції на завод. Тому купівля нових трейдерів виглядає цілком логічно.

За даними артемівського підприємства, 22% його продукції відправляється за рубіж. Вона поставляється на такі підприємства, як "Азмол", МАЗ, "Автоваз", "Павловський автобус", пише "Дело".

АЗОКМ є найбільшим виробником прокату з міді й інших кольорових металів у країнах СНД.

Вартість акціонерного капіталу АЗОКМ, за оцінками інвестиційної компанії "Ренесанс Капітал", перевищила $130 млн.

Як відомо, депутати Сергій і Андрій Клюєві через компанію "Укрпідшипник" контролюють 48,527% акцій Артемівського заводу.

Міноритарними акціонерами АЗОКМ на 1 січня 2006 року були три фізособи з однаковим прізвищем Шпаковскі. Їм у сукупності належить контрольний пакет акцій, зазаначає "Дело".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування