Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газету радника Ющенка зобов'язали назвати адреси й імена викривачів глави СБУ

Понеділок, 31 липня 2006, 11:01

У минулу п'ятницю Шевченківський районний суд Києва приступив до розгляду позову, поданого головою СБУ Ігорем Дріжчаним і його відомством до газети "Україна молода".

Представники видання на судове засідання не з'явилися, пояснивши свою відсутність "зайнятістю в інших процесах", пише Комерсант-Україна.

Тим часом суд поставив за обов'язок редакції газети надати справжні імена й адреси журналістів, які написали статті, що компрометують СБУ.

"Ми вважаємо, що для подальшого розгляду цієї справи і можливого залучення до судового процесу інших осіб необхідно знати, чи є прізвища Віра Чорна і Богдан Переяславець справжніми прізвищами чи псевдонімами",– заявив адвокат глави СБУ Олексій Рєзніков.

Суддя Олександр Шостак задовольнив це клопотання.

У випадку якщо прізвища журналістів є псевдонімами, видання, відповідно до постанови суду, повинне назвати їхні справжні імена й адреси проживання.

Після розгляду процесуальних питань Олексій Рєзников заявив, що на наступному засіданні він надасть результати перевірки, яку на прохання Ігоря Дріжчаного проводила Генпрокуратура.

"Перевірка фактів, викладених у статтях про діяльність СБУ, що були опубліковані газетою "Україна молода", проведена, і рішення вже отримане",– сказав адвокат.

Як стала відомо "Комерсант-Україна", результати цієї перевірки можуть стати одним з доказів того, що "Україна молода", публікуючи відомості, що компрометують діяльність СБУ і її голови, керувалася неперевіреними фактами.

1 червня "Україна молода" надрукувала статтю, що містить різку критику призначення Ігоря Дріжчаного главою СБУ і його діяльності на цій посаді. Після виходу публікації Віктор Ющенко доручив главі секретаріату президента Олеові Рибачуку перевірити викладені в ній факти.

Пізніше сам Дріжчаний звернувся до генпрокурора Олександра Медведька з проханням перевірити факти, що компрометують його відомство. Через місяць глава СБУ подав до газети позов з вимогою спростувати неправдиві факти.

Крім того, з аналогічною вимогою в Шевченківський райсуд звернувся колишній керівник СБУ Володимир Радченко, а також, власне, Служба безпеки України. Відповідно до рішення суду, усі три позови об'єднані в одне провадження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування