"Аеросвіту" дозволили будуватися

Понеділок, 31 липня 2006, 11:11

Аеропорт "Бориспіль" викупить термінал авіакомпанії "Аеросвіт" після закінчення його будівництва.

"Ми домовляємося, що "Аеросвіт" усе-таки починає будівництво, щоб ми через півтора роки одержали цей термінал", — повідомив міністр транспорту і зв'язку Віктор Бондар.

За словами Бондаря, передбачається, що "Аеросвіт" побудує термінал у ДМА "Бориспіль" за власні кошти за затвердженим раніше проектом, а між ДМА і "Аеросвітом" буде підписана угода про викуп терміналу за ціною, що включає вартість будівництва і земельної ділянки, на якому буде побудований термінал.

За оцінками міністра, вартість терміналу може скласти близько 145 мільйонів доларів. У той же час оцінити земельну ділянку під термінал він не зміг.

Бондар сподівається, що переговорний процес буде завершений до вересня. Саме тоді Верховний Суд буде розглядати касацію "Аеросвіту" на прийняте в березні рішення Вищого господарського суду, що підтвердив незаконність придбання авіакомпанією землі під будівництво.

Він також повідомив, що Міністерство транспорту і зв'язку переглянуло фінансовий план "Борисполя" на 2006 рік і вирішило направити 80% передбачених у ньому коштів на розвиток аеропорту. "80% коштів піде на будівництво", — підкреслив він.

За інформацією Бондаря, передбачено спорудження нових терміналів, паркінгу, бізнес-центрів і готелів на території аеропорту. Параметри фінансового плану будуть узгоджуватися з Міністерством фінансів до 6 серпня.

Бондар відзначив, що на даний час продовжується відпрацьовування графіка будівництва в аеропорті "Бориспіль" терміналу за рахунок кредиту японського банку JBIC на суму $180 млн. Як уточнив міністр, появи цього термінала варто очікувати не раніше 2009 року.

Конфлікт з аеропортом "Бориспіль" виник після того, як у 2004 році авіакомпанія "Аеросвіт" узяла в оренду, а незабаром і викупила 32 га землі біля центрального терміналу Державного міжнародного аеропорту (ДМА) .

У 2004 році на цій ділянці "Аеросвіт" почав будівництво власного пасажирського терміналу вартістю понад $100 млн. Після цього представники "Борисполя" звинуватили "Аеросвіт" у незаконному придбанні землі.

"Дело"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування