Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЯНУКОВИЧ НЕ ЗДАСТЬСЯ, БО В НЬОГО Є КОНСТИТУЦІЯ

Понеділок, 31 липня 2006, 13:31

Лідер партії регіонів Віктор Янукович не збирається відмовлятися від посади прем’єр-міністра задля стабілізації ситуації в Україні.

Це випливає з його відповіді на питання журналістів, "чи відмовиться він від посади, щоб її посіла більш компромісна людина, як наполягає президент".

"Згідно з Конституцією цю кандидатуру подає коаліція. Сьогодні коаліція вже вирішила, і тепер президент має її (кандидатуру) затвердити. Інших варіантів розвитку подій у межах чинної Конституції не існує. Є рішення коаліції і є воля виборців", - сказав він.

На питання, що він робитиме в разі, якщо до 2 серпня президент не внесе його кандидатуру, Янукович зазначив, що не хоче бути "бабкой-гадалкой" і вірить, що президент діятиме в рамках Конституції.

"Коли кажуть, що президент свідомо дестабілізує ситуацію, я цьому не вірю. Поки що президент діяв і діє в рамках Конституції, і важливо, щоб у цьому питанні було розуміння", - сказав Янукович.

При цьому лідер Партії регіонів висловив упевненість, що круглий стіл став одним з "механізмів стабілізації у суспільстві".

"У ході переговорів ми почули один одного", - сказав Янукович, зазначивши, що питання посад узагалі не порушувалося.

"Що стосується Універсалу – у нас є бачення цього Універсалу, ми дуже цінуємо ініціативу президента, готові її підтримати і що стосується окремих пунктів універсалу, їх треба буде обов’язково погодити", - сказав він.

Янукович також вважає, що представники політичних сил не повинні провокувати дестабілізацію політичної ситуації в країні.

"Погрози, які ми чули, виникали від політиків різних рівнів. Щодо розпуску парламенту ми готові до будь-якого розвитку подій, але коли мова йде про стабілізацію ситуації, то провокувати ситуацію політикам не потрібно. Ми вважаємо, що це не метод", - сказав Янукович.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування