МОРОЗ НЕ ЗНАЄ, ЩО РОБИТИМЕ З ЯНУКОВИЧЕМ

Понеділок, 31 липня 2006, 15:24

Голова Верховної ради Олександр Мороз не береться прогнозувати дії парламенту у випадку, якщо президент Віктор Ющенко не внесе до парламенту кандидатуру Віктора Януковича.

Про це він сказав на брифінгу у понеділок.

"Я не можу прогнозувати дії Верховної Ради, якщо президент щось не зробить з того, що йому треба за Конституцією", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів.

Мороз також не дав відповіді на питання, чи готовий він поставити кандидатуру Януковича на голосування без подання президента.

При цьому він висловив сподівання, що президент діятиме "як гарант Конституції".

Крім того Мороз запевнив, що не він не президент "не шантажували" Януковича під час зустрічі у п’ятницю.

"Не було шантажу ні з мого боку, ні з боку президента, і навпаки", - сказав спікер, коментуючи заяву Євгена Кушнарьова, що "Наша Україна" і президент чинять тиск на Партію регіонів.

За словами Мороза, оцінка Кушнарьова базувалася на тому, що певні пункти Універсалу підтримають тези передвиборчої програми "Нашої України", і кардинально різняться з позицією ПР.

"На щастя, в програмі СПУ ні того, ні іншого не було. Ми вважаємо, що спекулювати на питанні євроінтеграції або мови недоречно, тому, на мій погляд позиція тієї партії, яку представляю, найбільш адекватно відображає настрої в суспільстві", - сказав голова ВР.

При цьому він зазначив, що варіант дострокових виборів партіями не відкидається і Партія регіонів висловила свою готовність брати в них участь.

"Хоча я не думаю, що це вихід для України і це щось змінить. Переконання тверезих політиків свідчить про те, що сьогодні треба якомога скоріше завершити формування Кабміну нинішнім складом парламенту, і тоді все буде гаразд", - додав Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування