ЯНУКОВИЧ АНОНСУВАВ УНІВЕРСАЛ НА ВІВТОРОК

Понеділок, 31 липня 2006, 15:57

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович сподівається, що Універсал національної єдності буде підписано у вівторок.

Про це він сказав після зустрічі з президентом Віктором Ющенком у понеділок.

"Сьогодні буде працювати робоча група, скільки вона буде працювати, зараз важко сказати, але на наш погляд на завтра у нас є всі підстави, щоб розглянути універсал національної єдності і підписати його всім політичним силам", - сказав Янукович.

За словами Януковича, в понеділок "негайно починає працювати робоча група", яка узгоджуватиме спірні питання універсалу.

Янукович також зазначив, що у нього з президентом "є спільне бачення по вирішенню багатьох питань, які виникли під час обговорення змісту універсалу".

"Мені здається, що в багатьох напрямки, ми знайшли порозуміння, але я хотів би сказати, щоб ми почали рухатись по шляху вирішення розбіжностей, що виникли. Щоб ми не ламали через коліно не політиків не суспільство, щоб ми зробили висновки, що одночасно вирішити всі питання неможливо", - наголосив він.

Янукович також зазначив, що під час розмови з Ющенком спеціально не торкався теми його прем’єрства.

"Про це мова не йшла, бо є лист голови Верховної Ради, на який він має дати відповідь. Мене це питання не те, щоб не хвилювало, але я його не торкався", - сказав він.

На питання, чи хотів Янукович почути певні гарантії, щодо його прем’єрства він сказав:

"Не повинно бути ніяких торгів. Не можна політику торгувати своєю програмою заради будь-якої посади, і я цього не буду робити і президент це дуже добре розуміє. Його відношення до цього питання збігається з моїм, що посада не повинна бути політичним торгом", - наголосив він.

Янукович зазначив, що сподівається, що після підписання універсалу буде підписано угоду, за якою "Наша Україна" приєднається до широкої коаліції.

"Коаліційна угода, скоріше за все, буде підписана з доповненнями. З урахуванням об’єднання антикризової коаліції з "Нашою Україною". Ми прийшли до висновків, що універсал національної єдності має бути складовою коаліційної угоди. Там де будуть розбіжності в універсалі, можливо це врахувати в коаліційній угоді", - сказав він.

"Я сподіваюсь, що це буде зроблено завтра. Можливо не разом, послідовність: спочатку універсал, потім угода", - додав Янукович.

Він також висловив упевненість, що комуністична партія підпише універсал і залишиться в коаліції.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News