Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії вирішили, що Януковича чекає політичне самогубство

Понеділок, 31 липня 2006, 19:22

У переговорах з "Партією регіонів" головною метою президента Віктора Ющенко є закласти основу для остаточного відриву України від Росії, вважає російський політолог Сергій Марков.

"Ющенко пред'являє Януковичу ультиматум: "Партія регіонів" одержує контроль над економічним блоком уряду і частковий контроль над правоохоронними органами", - заявив Марков.

"За це вони погоджуються на зрадництво стосовно своїх виборців - на відрив України від Росії. Це головне, чого хоче від них Ющенко", - додав він.

На його думку, у даний час на переговорах між лідером Партії регіонів Віктором Януковичем і президентом мова йде про умови взаємного компромісу, "про умови, на яких партія "Наша Україна" фактично вступить у коаліцію з Януковичем".

"Головне, на чому наполягає Ющенко, - це вступ України до НАТО, недопущення рівності російської мови з українською і рівності російськокультурної та українокультурної частини країни", - підкреслив Марков.

Він вважає, що якщо "Партія регіонів" не погодиться на цей ультиматум, тоді Ющенко розпустить парламент. Якщо ж погодиться, то "для Януковича це буде політичним самогубством, але для частини мільярдерів, які оточують його, - це приваблива пропозиція".

"Якщо вони будуть відстоювати інтереси своїх виборців, Росія має їх підтримувати. Якщо вони зрадять інтересам виборців, тоді ми маємо відмовити їм у підтримці", - заявив політолог.

Говорячи про політичне майбутнє лідера БЮТ Юлії Тимошенко, він відзначив, що вона, "очевидно, буде в опозиції до того альянсу, що сформується з олігархів "Партії регіонів" і "Нашої України і буде проводити ліво-популістську масивну виборчу кампанію".

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...