Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міжнародні рейтинги відреагували на слова про банкротство "Нафтогазу"

Четвер, 10 серпня 2006, 10:32

Міжнародне рейтингове агентство Moody's помістило на перегляд всі рейтинги Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" з можливістю їхнього зниження.

Про це сказано в повідомленні Moody's.

Агентство, зокрема, може переглянути корпоративний рейтинг "Нафтогазу України" Ва3 в іноземній валюті, а також пріоритетний незабезпечений рейтинг компанії Ва2 в іноземній валюті.

За даними Moody's, рейтинги "Нафтогазу України" поміщені на перегляд після заяв українського уряду про фінансове майбутнє компанії.

За класифікацією Moody's, рейтинги групи Ва характеризують папери й емітентів, яким їх присвоєно, як такі, що мають елемент спекулятивності й певний кредитний ризик.

Як повідомляло агентство, на початку серпня перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявив в інтерв'ю виданню "Дело" про намір уряду "розібратися, чому НАК "Нафтогаз України", який ще півтора року тому був дуже прибутковим й ефективним підприємством, практично став банкрутом".

У травні 2006 Moody's підвищив рейтинг "Нафтогазу України" з В1 до Ва3 у зв'язку із введенням нової методології присвоєння рейтингів.

"Нафтогаз України" - монополіст з транспортування газу по транзитних газопроводах, монополіст з транспортування нафти по нафтопроводах, а також найбільший добувач і продавець газу й найбільший добувач нафти в Україні.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування