Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" зговорилася з Регіонами по "Енергоатому"

Четвер, 10 серпня 2006, 11:22

Член "Нашої України", голова комітету ВР з питань ПЕК Микола Мартиненко і представники Партії регіонів досягли домовленості про збереження статус-кво в НАЕК "Енергоатом".

Відповідно до усної домовленості, керівник компанії Юрій Недашковський найближчим часом продовжить очолювати компанію, повідомляє "Дело" із посиланням на джерело в парламентському комітеті з питань ПЕК.

На початку тижня було зроблено низку заяв про зміну керівництва великих держкомпаній енергетичного сектору. Зокрема, прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про зміну керівництва державної компанії НАК "Нафтогаз України".

У свою чергу депутат від фракції Партії регіонів Дмитро Святаш сказав, що "за останній рік було показано повний непрофесіоналізм у керуванні великих держкомпаній, тому зміни будуть і в "Енергоатомі".

Однак у середу представники Партії регіонів повідомили, що не володіють інформацією про можливі зміни в керівництві "Енергоатома".

У той же час джерело "Дело" у парламенті відзначає, що "домовленість по "Енергоатому" слід розглядати як короткострокову, "потім керівника все одно знімуть, це справа часу".

На думку заступника голови комітету ВР із питань ПЕК Михайла Волинця, "підходящим кандидатом від Партії регіонів на посаду голови "Енергоатома" є Володимир Бронніков, він добре розбирається в проблемах галузі".

У той же час депутат вважає, що, з огляду на фінансову привабливість атомної енергетики, можливе призначення керівника компанії зі сторони.

"Так був призначений у свій час на посаду голови "Енергоатома" Сергій Тулуб, який до цього працював у вугле-промі", - нагадав Волинець.

Попереднє звільнення Недашковського з посади голови НАЕК у червні 2002 року (на його місце призначили Сергія Тулуба) супроводжувалося скандалом, пише видання.

Тоді на захист топ-менеджера виступили профспілки галузі, що звернулися з відкритим листом до Верховної Ради, президента й уряду, назвавши звільнення Недашковського безпідставним.

Тоді ж профспілки атомної енергетики готувалися провести акції протесту в підтримку звільненого керівника.

НАЕК "Енергоатом" був створений у 1996 році і переданий у підпорядкування Мінтопенерго. Компанія є оператором Запорізької, Південно-Української, Рівненської і Хмельницької АЕС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування