Британці готові втратити 21 млн доларів в бійці газові родовища в Чорному морі

Четвер, 10 серпня 2006, 11:27

Британська компанія Регал Петроліум готова заплатити 21 мільйон доларів за позитивне вирішення судової справи проти підприємства Чернігів Нафтогаз Геологія за використання газових родовищ у Чорному Морі.

Такий висновок можна зробити з статті у газеті "Financial Times", пише Бі-Бі-Сі.

Видання пише, що у Регал Петролеум виникли проблеми з експлуатацією газових родовищ у Чорному морі, скільки спосіб в який компанія вирішила їх вирішити.

Компанія програла у суді право на ліцензію через конфлікт з українським підприємством Чернігів Нафтогаз Геологія. Судовий позов призвів до збою у видобутку газу та падінні вартості акцій Регалу.

Газета також зазначає, що для вирішення своїх проблем з ліцензією в Україні компанія уклала угоду з офшорною компанією Alberry Limited, власником якої є Дмитро Галфендбейн, який має десятирічний досвід роботи у газовій промисловості України.

У винагороду Регал продає Галфендбейну 15% своєї власності в Україні за 100 тисяч доларів.

В разі успішного вирішення питання ліцензії, Регал купує у пана Галфендбейна ці самі акції за майже 51 мільйон доларів. Якщо ні, то купує за 50 тисяч доларів.

Газета також наводить слова аналітиків, які вважають ціну у 50 мільйонів доларів надто великою з огляду на те, що вартість власності Регалу в Україні складає лише 31 мільйон доларів.

Окрім цього, сама угода не є достатньо прозорою, оскільки інформації про офшорну компанію Албері та Дмитра Галфендбейна практично немає.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...