Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький віддав Аделаджі та Табачнику землю на набережній

Четвер, 10 серпня 2006, 11:28

Київська міськдержадміністрація виділила 128 га землі в районі затоки Княжий Затон на Позняках під будівництво житла і розважальних центрів.

Там з'явиться шість спорткомплексів, два офісних і п'ять торгово-розважальних центри, три паркінга, готелі, аквапарк, океанаріум, яхт-клуб та цирк, повідомляє газета "Дело".

Найбільше землі, 44 га, отримала для будівництва компанія "Академ-клуб".


За словами заступника генерального директора "Академ-клубу" Віталія Семенюка, проект розрахований на 10-12 років і в нього планується вкласти близько 500 млн. дол.

У той же час близько 2,62 га отримала релігійна організація "Посольство Боже", що має намір спорудити тут духовний центр.

За словами Андрія Куксенка, забудовником буде Українська релігійна громада, а запланований обсяг інвестицій - 24 млн. дол.

"У центрі різні християнські конфесії зможуть проводити богослужіння, тому що зараз ми змушені тулитися на орендованій території легкоатлетичного манежу", - каже Куксенко.

Ще 6,5 га на 25 років орендувала громадська організація "Міжнародний творчий центр Яна Табачника".

У самому центрі відмовилися назвати інвестиції, що передбачається вкласти, і деталі проекту, пославшись на те, що такою інформацією володіє тільки Табачник: "Це питання до Табачника, а він зараз на канікулах".

Також ділянки в районі Княжого Затону отримали компанії "Житлоінвестбуд-УКБ", "Київміськбуд", "Столиця", "Житло киянам", "Енранжелезобетон", "Вибропресс", трест "Подводтрубопровод".

Зараз на місці майбутнього будівництва розташовані близько 40 приватних будинків та рекреаційна зона. Раніше на цій території планували побудувати парк.

Для реалізації планів по забудові приватний сектор збираються знести, а його мешканців переселити в першу чергу новобудов.

Багато хто з жителів не бажають залишати це житло, тому що мають присадибне господарство, що для багатьох є основним засобом для існування.

У той же час забудовники вже розгорнули насипні роботи для розширення території. У результаті вода в Дніпрі почала підніматися, що може загрожувати екологічною катастрофою.

Як відомо, у травні 2005 року Київська міськрада заборонила виділення землі для будівництва елітного клубу "Честь имею" Яна Табачника.

Тоді міськрада ухвалила рішення, яким відмінила своє ж положення про виділення земельної ділянки у 8,15 га міжнародному творчому центру Табачника в київській затоці Дніпра Берковщина.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування