Охоронця офісу Ахметова ледь не посадили за кашкет на камері

Четвер, 10 серпня 2006, 13:20

Калінінський районний суд м. Донецька засудив і відразу амністував одного з охоронців офісу ЗАТ "Люкс", якого звинувачували в перешкоджанні законної діяльності журналістів.

Як випливає з постанови суду, охоронець обвинувачувався в тому, що в травні 2005 року він безпідставно і протизаконно став забороняти кореспонденту "Закритої зони" Олені Кочкіній проводити відеозйомку Ботанічного саду і під'їзної дороги до ЗАТ "Сармат" і ЗАТ "Люкс" у Донецьку.

При цьому обвинувачуваний закрив об'єктив відеокамери своїм кашкетом, який утримував біля об'єктива протягом п'яти хвилин, чим перешкодив Кочкіній у вільному зборі інформації для виконання редакційного завдання в повному обсязі.

З огляду на те, що охоронець звинувачується в здійсненні злочину, який не є важким, до кримінальної відповідальності притягнутий уперше, раніше не засуджений, має на утриманні неповнолітню дитину, суд виніс постанову про застосування до нього закону про амністію.

Як повідомила Кочкіна "Острову", під час додаткового розслідування даної кримінальної справи, прокуратурою Донецької області була порушена кримінальна справа за фактом незаконного збору не встановленими особами інформації щодо неї й оператора ТРК "Експрес-інформ".

Матеріали прихованого відеоспостереження за журналістами незаконно зберігалися в комп'ютерному системному блоці, вилученому під час обшуку в одній з кімнат адміністративного будинку ЗАТ "Люкс" у Донецьку.

На даний час кримінальна справа, порушена за фактом незаконного збору інформації щодо журналістів, перебуває у віданні органів досудового слідства.

"Прокуратура Донецької області вважає, що незаконні дії охоронця, який перешкоджав журналістам у здійсненні ними законної журналістської діяльності і приховане відеоспостереження за журналістами жодним чином не пов'язані між собою" - сказала Кочкіна.

Як відомо, на території ЗАТ "Люкс" знаходиться адміністративний будинок компанії, готельний комплекс, а також, за інформацією деяких ЗМІ, розташовується резиденція Рината Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування