Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Із завтрашнього дня пів-України залишиться без газу?

Четвер, 10 серпня 2006, 14:04

Компанія "Газ України" має намір з 11 серпня постачати природний газ підприємствам комунальної теплоенергетики тільки за умови 100% оплати за його поточне споживання й погашення боргу за 2006 рік.

Такі зобов'язання викладені в гарантійних листах, які підписані керівниками цих підприємств, і погоджені місцевими органами влади, повідомляють Українські новини з посиланням на прес-службу "Газу України".

"Газ України" не виділив у першому кварталі серпня 2006 року обсяги природного газу 51 підприємству теплокомуненерго-боржнику.

Крім того, "Газ України" доручив газопостачальним компаніям відключити від газопостачання 11 підприємств ТКЕ, які мають найбільші заборгованості за спожитий в 2006 році газ.

Це, зокрема, "Криворізька теплоцентраль" (33,5 млн. гривень боргу), "Дніпропетровські міські теплові мережі" (32,9 млн. гривень), КП "Криворіжтепломережа" (30 млн.), ВАТ "Облтеплоенерго" (Чернігів - 11,9 млн.), "Полтаватеплоенерго" (8,4 млн.), "Хмельницькі теплові мережі" (6,8 млн.), "Черкаситеплоенерго" (7 млн.), ТОВ "Енергохолдинг" (Краматорськ, Донецька область - 5,4 млн.), "ТЕЦ - 3" (Харків - 5 млн.), ЗАТ "Тепловоденергія" (Хмельницька область - 4 млн.) і КП "Наше місто" (Трускавець Львівська область - 0,79 млн.).

Загальний борг підприємств комунальної теплоенергетики перед "Газом України" з початку 2006 року перевищив 620 млн. гривень.

"Газ України" у своєму повідомленні також звертає увагу місцевих органів влади на необхідність ухвалення рішення про введення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги для підприємств теплокомуненерго.

Як відомо, наприкінці липня "Газ України" заявляв про невиконання 117 підприємствами комунальної теплоенергетики гарантій з погашення боргу за спожитий в 2006 році природний газ.

"Газ України" має намір укладати угоди на поставки газу з підприємствами комунальної теплоенергетики тільки у разі надання ними гарантій до жовтня погасити заборгованість за спожитий в 2006 році газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування