Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З бензином Янукович піде шляхом Тимошенко?

Четвер, 10 серпня 2006, 17:13

Прем’єр Віктор Янукович у понеділок планує провести переговори з нафтотрейдерами щодо врегулювання цін на бензин.

"Я на понеділок запросив усіх трейдерів, хто постачає нафтопродукти в Україну, і за старою нашою звичкою, яку ми встановили у відносинах між урядом і нафтотрейдерами, ми в обов’язковому порядку розглянемо меморандум і підпишемо його", - сказав Янукович на прес-конференції у четвер.

Водночас він зазначив, що поки не готовий сказати, яким буде цей меморандум.

"Ми чітко собі уявляємо, якою має бути ціна в Україні (на бензин). Тому ми будемо шукати оптимальний шлях домовленостей", - сказав прем’єр.

Він запевнив, що ці домовленості будуть вестися "в межах ринкових відносин" і уряд не буде діяти методами адміністративного тиску.

"Це не будуть адміністративні методи. Ми дуже цивілізовано підійдемо, і це буде наша політика. Ми завжди цінову політику будемо здійснювати спільно з товаровиробниками або з поставниками тієї чи іншої продукції на територію України. Але ця політика буде здійснюватися в рамках національних інтересів", - зазначив Янукович.

Як відомо, екс-прем’єр Юлія Тимошенко минулого року домовлялася з нафтотрейдерами про граничну ціну на бензин, в результаті чого вони припинили поставку цього палива в Україну.

Згодом в результаті переговорів за круглим столом за участі президента бензинову кризу було розв’язано.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування