Азаров розставляє усюди свої старі кадри

П'ятниця, 11 серпня 2006, 10:06

Кабінет Міністрів призначить нових глав Державної податкової адміністрації, контрольно-ревізійного управління і Державного казначейства.

Як стала відомо Комерсант-Україна, у четвер на ці посади перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров призначив своїх колишніх колег.

За інформацією видання, керівником ДПАУ призначений Анатолій Брезвін, КРУ – Петро Андрєєв, а Держказначейство очолить Сергій Харченко.

Офіційних документів про кадрові зміни до кінця дня четверга так і не з'явилося. Янукович на питання про Брезвіна відповів, що це питання вирішується.

Інформацію про своє призначення підтвердив тільки Брезвін, додавши, що в зазначених відомствах також змінилися керівники.

Видання також відзначає, що "звільнення глави Держмитниці Олександра Єгорова було відкладено в останній момент, і новий головний податківець країни припустив, що Єгоров, який з 1992 року служить у митних органах, і цього разу збереже за собою цю посаду: "Динаміка надходжень від митниці неабияка і доповнює фінансування бюджету".

У ключовому відомстві України – ДПАУ – про звільнення глави Олександра Кирєєва стало відомо уже вдень. За словами Кирєєва, про кадрові зміни він довідався від "чужинця" – першого віце-прем'єра і міністра фінансів Миколи Азарова, який особисто повідомив йому про рішення.

"Я чекав і думав, що, можливо, не виконав свої зобов'язання. Але якщо ухвалено таке рішення, його потрібно виконати. З чого починали, те і продовжується", - сказав Кирєєв.

Анатолій Брезвін про своє призначення довідався, знаходячись у відпустці, на курорті Моршинське. "Мене запросили в Кабмін, я поговорив з Януковичем і Азаровим, і після цього, як звичайно, почалася підготовка документів про моє призначення",– повідомив Брезвін.

"Варто відзначити, що інші новопризначені глави відомств виявилися "темними конячками". Однак, як з'ясувалося, усі вони в різний час працювали разом з Миколою Азаровим", пише газета.

"Андрєєв у 2003-2004 роках очолював департамент податкової і митної політики Мінфіну. Крім того, він також фігурував у списках кандидатів до складу наглядової ради Ощадбанку, запропонованих антикризовою коаліцією. А пан Харченко, за даними Анатолія Брезвіна, у податковій службі пройшов шлях від рядового інспектора до начальника інспекції, а в Мінфіні обіймав посаду заступника міністра", - пише видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування