Бойко не буде звинувачувати RosUkrEnergo у зв'язках з дияволом

П'ятниця, 11 серпня 2006, 10:58

Голова Мінтопенерго Юрій Бойко вважає необ'єктивною критику на адресу RosUkrEnergo.

Про це він сказав в інтерв'ю "Комерсант-Україна".

"RosUkrEnergo сьогодні забезпечує досить низьку ціну газу для України. Щоб оцінювати необхідність її збереження або усунення, потрібно проробити альтернативні варіанти отримання газу", - сказав міністр.

За його словами, для цього необхідно провести переговори з його виробниками і постачальниками. У зв'язку з чим таке рішення можна підготувати раніше листопаду-грудня.

"Що стосується критики на адресу компанії, то я вважаю її суб'єктивною, тому що вона грунтується не на доказах і аргументації, а на інсинуаціях. Частина провини за це лежить на самій RosUkrEnergo, у діях якої було мало прозорості. Але це не дає право звинувачувати кого-небудь у зв'язках з дияволом", - сказав Бойко.

На запитання про погіршення фінансових показників НАК "Нафтогаз України", Бойко повідомив, що вже запросив відповідні документи з НАК.

"Щоб дати вичерпну відповідь, потрібно побачити всі документи. Але загальна причина того, що "Нафтогаз" так "просів" у фінансовому плані,– це, безумовно, неадекватна політика стосовно нього уряду Тимошенко", - сказав міністр.

"З виробничої і торгівельної компанії, якою, по суті, є "Нафтогаз", не можна вимивати 20 відсотків оборотних коштів! Не можна рішенням уряду забороняти їй займатися тим, що приносить найбільший прибуток,– я говорю про заборону на експорт газу", - підкреслив міністр.

Що стосується візиту в Москву, то Бойко сказав, що це була "звичайна робоча поїздка, можна сказати, ознайомлювальна".

"Я зустрічався з Віктором Христенком (міністр промисловості й енергетики Росії) і Олексієм Міллером (голова РАО "Газпром"), ми обговорили стан справ у газовій галузі та енергетиці в цілому. Інтриги ніякої немає", – сказав міністр.


 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування