Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дружина екс-полковника СБУ просила в Росії для нього політичного притулку

П'ятниця, 11 серпня 2006, 12:03

Екс-полковник СБУ Валентин Крижановський отримав російське громадянство, оскільки його дружина просила в Росії для нього політичного притулку.

Про це він розповів в інтерв'ю газеті "Україна молода", опублікованому в п’ятницю.

"Це лише пишуть, що громадянство мені особисто надав Путін за якимось особливим механізмом. Це все дурня. Я не писав Путіну, дружина просила політичного притулку для мене. Приїжджала двічі у Твер, один раз у Москву, не знала, де я, що зі мною, лише потім i сказали їй: у Твері «сидить», - розповів він.

Він також зазначив, що російське громадянство отримав, бо i вчився у 80-х — на початку 90-х у РРФСР.

"Та й узагалі, за новим законодавством РФ, усі громадяни колишнього СРСР можуть стати її громадянами у прискореному порядку. Виняток — реєстрація у Москві та Санкт-Петербурзі", - сказав він.

Крижанівський наголосив, що хоче повернутися в Україну. "І я повернуся, як тільки складеться сприятлива ситуація", - сказав він.

Водночас він заявляє, що ще не отримав російського паспорту.

"Прокурор Бекетов роз'яснює, що паспорт громадянина РФ я можу отримати, звернувшись до територіального управління ФМС за місцем реєстрації. Але паспорта з двоглавим орлом я ще не отримав i так бачу, що мені не поспішають його робити", - сказав він.

За словами Крижаноського, він зареєстрований зараз у Твері, де поки що наймає квартиру, щоб отримати паспорт.

"А згодом переберуся в Москву. А може, i до Санкт-Петербурга", - сказав він.

Як відомо, 11 листопада 2005 року Крижановський обвинуватив Дріжчаного в контрабанді 8 тонн гафнію в Китай і низці інших злочинів.

Далі в цей же день екс-полковник заявив про збройний напад на вулиці Пушкінській в Києві, за фактом якого міліція порушила кримінальну справу.

Дріжчаний, у свою чергу, спростував обвинувачення Крижановського в будь-яких протиправних діях.

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування