В "іронічну ситуацію" з "Нашим Радіо" потрапила "Запоріжсталь"

П'ятниця, 11 серпня 2006, 13:27
Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко не пов'язує інцидент з побиттям журналістів "Нашого Радіо" з намаганням перешкодити діяльності преси.

"Цю ситуацію я б не назвав намаганням перешкодити вільній пресі", - сказав Луценко в п’ятницю на прес-конференції в Києві.

За його словами, на даний момент керівника групи, яка вчинила напад, вже затримано.

"Він знаходиться в міліції, йому пред'явлено звинувачення. Зараз ми встановлюємо шість інших осіб (учасників побиття), які будуть відповідати за законом", - додав він.

Міністр також розповів про подробиці цього інциденту. За його словами, автомобіль журналістів "Нашого Радіо" створив ДТП, зіткнувшись з позашляховиком, який належить торговому дому "Запоріжсталь".

Після того, як учасники ДТП викликали міліцію, водій позашляховика заявив, що хтось із пасажирів автомобіля "Нашого Радіо" вкрав із його машини кейс із грошима.

"В результаті він (водій позашляховика) викликав працівників приватної охоронної структури "Запоріжсталі" в кількості семи осіб, які захопили працівників "Нашого Радіо" силою, що є незаконним, вивезли за межі міста і застосували незаконні дії", - сказав Луценко.

Потім, за його словами, виявилося, що кейс насправді вкрала третя особа, яка проходила повз місце ДТП.

"Це зафіксовано на відеозйомці, яку ми маємо у своєму розпорядженні", - розповів Луценко.

"Ситуація, з одного боку, дещо іронічна. Торговий дім має пошкоджений автомобіль і звинувачення за статею189 ч. 3 (Кримінального Кодексу), що передбачає від 3 до 7 років позбавлення волі. На даний момент розслідування триває", - додав Луценко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News