Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко готує удар по депутатах у зв’язку зі зникненням його підлеглого

П'ятниця, 11 серпня 2006, 14:31

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявляє, що до справи про зникнення колишнього заступника голови УБОЗ Романа Єрохіна причетні депутати Верховної Ради з обох сторін.

Про це Луценко заявив на прес-конференції в п’ятницю.

Він розповів, що Єрохін займався економічними злочинами, зокрема, конвертаційними центрами, які відмивають гроші.

За словами Луценка, з лютого Єрохін вийшов на слід "серйозного конвертаційного центру, який знаходиться при одній з фінансових установ в Донецькій області", яка є однією з найбільш підозрілих установ по відмиванню брудних коштів по Україні.

"Замовником цього злочину є представник цієї фінансової установи. Він, якщо це буде підтверджено, має стосунки з Верховною Радою", - заявив міністр.

"Якщо ми встановимо замовника, це буде дуже серйозний удар по методу формування партійних списків, якими не гребують політики і опозиції, і влади. Бо в справі замішані представники ВР і з того, і з того боку", - наголосив Луценко.

Він також розповів, що виконавцями викрадення Єрохіна є два колишніх співробітника податкової міліції. Один з них прийшов з повинною.

Луценко сказав, що з його свідчень стало відомо, що Єрохіна, який їхав у Донецьк, до аеропорту в Києві мала підвезти службова машина.

"В машині його хотіли захопити двоє в чорних масках – працівники податкової. Коли Єрохін почав вириватися і виходити з автомобіля, в нього вистрілили один раз в ногу, двічі в живіт. Від больового шоку він втратив свідомість. Були одягнені наручники, і він був відвезений в ліс в один з райцентрів Київщини", - розповів Луценко.

"Звідти організатор отримав його і розплатився з виконавцями великою сумою коштів, досить великою навіть для замовних вбивств", - додав він.

"Зараз ми маємо справу про викрадення. У нас немає підстав говорити, що пан Єрохін вбитий. Ми знаємо, що він тяжко поранений, але сподіваємося, що він все ще серед нас", - зазначив міністр.

Луценко знову звернувся через ЗМІ до "ключового свідка" в справі – колишнього працівника МВС Владислава Крюковського з проханням прийти і здатися в міліцію.

"Бо його життю сьогодні загрожує надзвичайна небезпека з боку замовника. Його життя знаходиться в небезпеці. Як міністр я обіцяю гарантію в безпеці і чесне правосуддя, а також недоторканість членів родини", - зазначив він.

Луценко також наголосив, що не зважаючи на його відпустку із суботи, він готовий приїхати до будь-кого, хто може вказати місце перебування Крюковського.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...