Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович придумав, як "опустити" нафтотрейдерів

П'ятниця, 11 серпня 2006, 16:32

Прем`єр Віктор Янукович заявляє, що ціни на нафтопродукти в регіонах країни можна регулювати за рахунок періодичного викиду на ринок українських пально-мастильних матеріалів.

Про це Янукович заявив у п'ятницю в Сімферополі, відповідаючи на питання, яким чином можна відрегулювати ціни на бензин в регіонах України, передає УНІАН.

"Насправді відрегулювати реально ціни в регіонах нереально. Є ринок, є попит, є споживач, є постачальник", - заявив голова уряду.

"Ми відпрацюємо системний підхід контролю і впливу держави на цінову політику. Коли я говорю системний підхід - частково це про нашу роботу з нафтотрейдерами", - додав він.

За словами Януковича, в Україні є своя нафта, за допомогою якої можна "всередині держави відрегулювати ціни набагато нижчі, ніж ті ринкові ціни, які склалися на ринку України".

"Ця кількість пально-мастильних матеріалів не може забезпечити Україну на сто відсотків, але ми можемо знижувати ціни і регулювати ринок за рахунок періодичного викиду на ринок українських нафтопродуктів", - вважає керівник Кабміну. Для цього уряд має намір розробити відповідну програму.

"Умовно кажучи, ми демпінгуватимемо, розподілятимемо ці нафтопродукти в регіонах для того, аби трішки наших нафтотрейдерів опускати в ціні. Ми це робитимемо, я кажу про це відкрито, і говоритиму про це на зустрічі в понеділок", - заявив Янукович.

Як відомо, в понеділок Янукович має намір зустрітися з нафтотрейдерами і підписати меморандум про стабілізацію цін на нафтопродукти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування