Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович придумав, де взяти більше газу

Субота, 12 серпня 2006, 12:54

Прем'єр Віктор Янукович сподівається, що Україні вдасться домовитися про оптимальні ціни на російський газ на 2007 рік, а також одержати можливість участі в розробці родовищ у Казахстані, Узбекистані та Росії.

Про це він сказав у суботу в Донецьку, виступаючи на господарському активі області.

"Остаточну відповідь про ціну на газ я дам після того, як зустрінуся з урядом Росії і керівництвом "Газпрому". Що стосується цін на цей (2006) рік, то ми, як мінімум, зафіксуємо цю (нинішню, $95) ціну, а що стосується 2007 року - будемо працювати з партнерами, щоб ціни були оптимальними", - заявив глава українського уряду.

Він також нагадав, що уряд має намір до жовтня довести обсяги газу в українських сховищах до 24 млрд. кубометрів, "виходить, на добу нам потрібно накачувати 130 млн. кубометрів".

Янукович також відзначив, що перед урядом стоїть завдання збільшити постачання газу з Туркменістану. "Ми б хотіли одержувати з Туркменістану на 4-5 млрд. кубометрів газу більше на рік за рахунок реконструкції газопроводів на узбецькій території", - сказав прем'єр.

Він відзначив, що обговорить питання участі України в реконструкції газопроводів на узбецькій території з президентом цієї країни Ісламом Каримовим на майбутній зустрічі в Сочі в рамках самміту ЄврАЗЕС. (Янукович планує поїздку в Сочі 15-16 серпня). 

Він також повідомив, що йде пророблення програми по розробці родовищ у Казахстані, Узбекистані й Росії, зокрема, є російське родовище біля території України. "У нас є оптимізм, що це вийде", - сказав Янукович.

Прем'єр також сказав про перспективи участі в розробці родовищ у країнах Перської затоки.

У суботу зранку Янукович прибув у Донецьк. Він проведе нараду з активом області і візьме участь в урочистостях з приводу 70-річчя футбольного клуба "Шахтар".

Після прибуття Янукович відвідав каплицю Святої Варвари - пам'ятник загиблим на виробництві. Митрополит донецький і маріупольський Ілларіон подарував йому ікону Святого Віктора.

Біля обладміністрації Януковича зустрічали близько 1000 чоловік із прапорами Партії регіонів.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...