Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович пожене Україну до СОТ за "насиченим графіком"

Субота, 12 серпня 2006, 15:53

Прем'єр Віктор Янукович обіцяє у вересні насичений графік підготовки документів для вступу до Світової організації торгівлі.

Про це він заявив у суботу на нараді у Донецьку.

Після виступу учасників наради Янукович звернув увагу, що ніхто з них не згадав про вступ до СОТ.

Реклама:

"Ви знаєте, яке перед нами стоїть серйозне питання? Надзвичайно серйозне. У вересні місяці ми працюватимемо за насиченим графіком, щоб вирішити це питання в цьому році", - зазначив Янукович.

Як відомо, на початку тижня, представляючи міністра закордонних справ Бориса Тарасюка, Янукович не виключив, що вступ до СОТ доведеться відстрочити.

Говорячи про вступ до СОТ, Янукович нагадав, що на переговорах в попередні роки було досягнуто домовленості про відтермінування для України введення нульової митної ставки для деяких товарів.

ВІДЕО ДНЯ

"Це було зроблено, щоб захистити наш ринок і наших товаровиробників. Якщо ми цього не зробимо, підприємства ляжуть", - зазначив Янукович.

Як відомо, раніше перший віце-прем'єр Микола Азаров не виключив повернення до митних ставок зразка 2004 року і продовження їх дії до 2009.

Також на засідання Янукович торкнувся питання цін на зерно і закликав міністра аграрної політики встановити ціни "на рівні рентабельності не менше 40%". "Я знаю, що саме така ставка дає нашим селянам хоч якусь надію на майбутнє", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування