Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз "пророкує" Ющенку другий термін

Понеділок, 14 серпня 2006, 11:52
Спікер ВР Олександр Мороз не бачить сенсу ініціації Віктором Януковичем імпічменту президента.

"А який сенс Януковичу ініціювати імпічмент?", - сказав він в інтерв'ю "Газета.ру".

"Ну, теоретично припустимо, що провели імпічмент, відправили у відставку Віктора Андрійовича. Що далі? Кому це вигідно? Хто цим буде займатися, і чи буде ажіотаж у боротьбі за це місце такий же, як був у 2004 році?", - запитав Мороз.

"У нас з 2006 року парламентсько-президентська форма правління, тому на перший план виходять зовсім інші цінності й інший рівень взаємин", - відзначив спікер.

На його думку, "Віктор Андрійович буде працювати спокійно цей президентський термін і, якщо все буде нормально, то і наступний".

На запитання, чи можна називати Януковича і Ющенка союзниками, Мороз відповів, що "у владі рідко буває так, що люди такого рівня стають союзниками або супротивниками".

"Вони поважають один одного, розуміють кожен свою роль і роль свого візаві. Я думаю, що і Янукович, і Ющенко будуть будувати свої відносини, виходячи з цих обставин", - відзначив спікер.

Говорячи про можливості порушення Ющенком і Януковичем досягнутих домовленостей у рамках Універсалу, Мороз висловив переконання, що "і президент, і прем'єр будуть діяти в рамках підписаних угод".

"Їхні повноваження чітко визначені Конституцією, і все залежить тільки від того, наскільки раціонально кожен з них буде використовувати свої права", - вважає Мороз.

"Крім того, зараз підготовлені законопроекти про Кабінет міністрів і президента, де всі нюанси взаємодії цих гілок влади чітко обговорені", - додав він.

На запитання, чому Ющенко все-таки пішов на призначення Януковича прем'єром, Мороз відповів: "Конституція не допускала можливості розпуску парламенту, тому що всі пропозиції антикризової коаліції щодо висунення кандидатури прем'єра були дотримані".

"Я не сумнівався, що президент прийме тільки одне рішення – внесе в парламент кандидатуру Віктора Януковича", - заявив спікер.

При цьому він вважає, що "якби Віктор Ющенко пішов на розпуск парламенту, для нього політична ситуація тільки погіршилася б – конфігурація політичних сил у новому парламенті була б на користь Партії регіонів".

"Я думаю, що він теж це добре розумів, і його рішення було цілком логічним і правильним", - додав Мороз.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування