Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче узаконити стосунки з Ющенком

Понеділок, 14 серпня 2006, 12:36

Прем'єр-міністр Віктор Янукович доручив уряду підготувати законопроект про Кабінет міністрів і внести його в парламент до початку роботи Верховної Ради.

Про це глава уряду заявив на засіданні Кабміну в понеділок, повідомляє Ліга.

Янукович назвав підготовку законопроекту про Кабінет міністрів невідкладною і пріоритетною: "Я хотів би, щоб ми підготували цей закон і розглянули його до початку роботи Верховної Ради".

Глава уряду підкреслив, що в цьому контексті важливо створити діючий механізм співробітництва Кабміну з Верховною Радою і Секретаріатом президента, і доручив відповідним міністерствам відпрацювати схему такого співробітництва.

За словами Януковича, робота з налагодження ефективного співробітництва між цими галузями влади велася урядом і в 2002-2004 роках: "Але тоді ми це робили не де-юре, а де-факто... Ми працювали, але не мали належних юридичних підстав".

"Зараз у нас юридичні підстави є, тому закон про Кабінет міністрів необхідно прийняти, щоб ми мали всі необхідні повноваження", - додав прем'єр.

У той же час Янукович повідомив, що у вересні Кабмін проведе спеціальне засідання, присвячене питанням підготовки житлово-комунальних господарств до осінньо-зимового періоду.

Прем'єр відзначив, що питання підготовки до зими є досить болючим для України.

Відпрацьовуванням варіантів вирішення цієї проблеми займеться віце-прем'єр-міністр Володимир Рибак, однак взяти участь у роботі Янукович закликав усі міністерства і відомства.

Прем'єр нагадав про наявність низки проблем, що місцеві влади не мають можливості вирішити самостійно.

Тому він вважає, що до вирішення цих проблемних питань необхідно залучити ресурси резервного фонду.

"Тому співробітництво з регіонами буде постійним, усі недоліки, що стосуються бюджетного забезпечення, будемо розглядати і вносити зміни в бюджет, але аварійні питання будемо вирішувати за рахунок резервного фонду", - відзначив Янукович.

У той же час прем'єр розпорядився створити в складі Міністерства житлово-комунального господарства, будівництва й архітектури спеціальний підрозділ, що займався б тільки питаннями реформування житлово-комунального господарства.

За словами Януковича, така необхідність викликана тим, що в останні роки питання реформування ЖКГ "заговорюється".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування