Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україну "очорнив" платний агент Путіна?

Понеділок, 14 серпня 2006, 13:59

Екс-канцлер Німеччини Герхард Шрьодер, що очолює компанію оператора Північно-Європейського газопроводу, є платним агентом президента Росії Володимира Путіна.

Про це заявив член парламентського комітету зі справ ЄС і заступник голови комітету з іноземних справ Бундестагу Маркус Льонінг, повідомляють "Новости Украина" з посиланням на "Профіль-Україна".

На питання, наскільки політики замішані в енергетичному бізнесі, чи лобіюють вони інтереси енергетичних концернів, а також коментуючи висловлювання Шрьодера про те, що Україна не є надійним транзитером газу в Європу, Льонінг заявив:

"Коли він (Шрьодер) робить будь-які заяви, зокрема, ті, що ви цитували, стосовно України, варто пам'ятати і розуміти, що він платний агент Путіна, його людина, яка не є при цьому німецьким політиком".

У той же час депутат Бундестагу підкреслив: "У мене немає фактів, що говорили б про те, що в цій його (Шрьодера) роботі на "Газпром" є щось нелегальне. Можна тільки припускати".

"Інше питання, чи соромно це? Адже він є слугою пана Путіна, що я розцінюю як вульгарність", - додав німецький депутат.

"Звичайно, це його справа, справа його смаку, де і як заробляти гроші. Є, в принципі, і інші місця, де б це можна було робити. У той же час він більше не пише сторінки історії Німеччини. Тепер це книга його власного життя", - підсумував Льонінг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...