У Росії обіцяють Україні складні часи

Понеділок, 14 серпня 2006, 14:14

Спікер Ради Федерації Сергій Миронов вважає, що Україні не слід робити ставку на преференції від Росії в питаннях постачання газу.

"Якщо Київ буде орієнтуватися тільки на газ, що прямо надходить з Росії, і робити ставку тільки на преференції від нашої країни, ситуація в Україні не покращиться", - сказав Миронов у понеділок.

За його словами, такий шлях є помилковим, але він по інерції розглядається в Україні як єдино можливий.

"Треба бути реалістами і розуміти, що попереду Україну очікують непрості часи, якщо врахувати масштаб задач, що стоять перед керівництвом, і проблем", - сказав спікер.

Ці проблеми, за словами Миронова, лежать як у площині внутрішньої політики, так і пов'язані з будівництвом відносин України з Росією, Євросоюзом, США й іншими країнами.

Як вважає Миронов, призначення прем'єром Віктора Януковича не означає, що переміг Захід або Росія.

"Це в першу чергу перемога українського народу, що виступив за збалансованість і здоровий глузд у політичному й економічному курсі країни", - думає спікер.

"Взагалі сьогодні, на мій погляд, занадто багато уваги приділяється цьому питанню. Тут не варто шукати переможців, оскільки мова йде про поступальний розвиток величезної країни, що самовизначається в сучасному багатополярному світі", - відзначив Миронов.

Що стосується забезпеченості України газом, то, як думає спікер, вирішення цього питання варто шукати насамперед у Туркменії, "оскільки з Росією вже досягнуті всі необхідні домовленості, які потрібно виконувати".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування