Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров назвав "Нафтогаз" банкрутом, бо занадто емоційний?

Понеділок, 14 серпня 2006, 14:21

Нинішнє складне фінансове становище "Нафтогазу" викликане істотним зменшенням обсягів продажу природного газу внаслідок приходу на український ринок компанії "Укргаз-Енерго".

Таку думку висловив аналітик компанії Concorde Capital Володимир Нестеренко, повідомляє УНІАН.

"Істотну частку газового ринку поточного року зайняла компанія "Укргаз-Енерго", спільне підприємство "Нафтогазу" і "РосУкрЕнерго", унаслідок чого "Нафтогаз" зможе забезпечити тільки близько 60% обсягів споживання газу", - заявив Нестеренко.

За словами аналітика, те, що велика частина продажів газу припаде на населення і комунальні підприємства, та неможливість реекспорту газу вплине "на можливості "Нафтогазу" з обслуговування його боргових зобов`язань".

Нестеренко переконаний, що фінансовий результат "Нафтогазу" в 2006 році, "швидше за все, буде негативним, хоча останні підвищення тарифів повинні поліпшити фінансово-економічні показники компанії в другій половині цього року, і, можливо, наступний рік компанія закінчить з прибутком".

"Хоча фінансове становище "Нафтогазу" дійсно слабше, ніж минулого року, ми вважаємо, що заява першого віце-прем`єр-міністра фінансів Миколи Азарова про банкрутство компанії була надто емоційною і, швидше за все, не відповідає дійсності", - заявив Нестеренко.

Як відомо, на початку серпня перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров заявив про намір уряди "розібратися, чому НАК "Нафтогаз України", який ще півтора роки тому був дуже прибутковим і ефективним підприємством, практично став банкротом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування