Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ключ до ЄС захований у Києві?

Понеділок, 14 серпня 2006, 15:08

Член парламентського комітету зі справ ЄС та заступник голови комітету з іноземних справ Бундестагу Маркус Льонінг заявив, що Україна - європейська країна, а тому може розраховувати на європейську перспективу.

Про це повідомляють "Новости Украина" з посиланням на "Профіль-Україна".

"У Римському договорі мова йде про те, що будь-яка європейська країна може подати заяву про вступ до Євросоюзу. Питання тільки в тому, коли це може відбутися. Яка часова перспектива. Природно, країна повинна відповідати вимогам, які висувають до тих, хто бажає (вступити до ЄС)", - заявив Льонінг.

"Якщо говорити про Україну, то варто абсолютно чітко сказати, що ця країна є європейською, а тому може розраховувати на європейську перспективу. Питання, коли? Відповідь на це питання знаходиться не в Брюсселі, а в Києві", - підкреслив депутат Бундестагу.

За його словами, українці мають провести "неймовірно величезну роботу".

"Нам би дуже хотілося, щоб у Києві, нарешті, з'явився стабільний уряд. Ми охоче допоможемо на цьому демократичному шляху і надамо підтримку, якщо цього захоче демократичне керівництво і буде для цього політична воля", - підкреслив Льонінг.

Говорячи про те, як виглядає з Берліна сьогоднішня ситуація в Україні, він відзначив: "Вона не радує і, більше того, засмучує".

"Ми розуміємо, що Україна докладає гігантських зусиль, щоб вибратися зі старих структур на демократичний шлях за допомогою вільних виборів. Демократія - це ще і здатність знаходити компроміси, кувати коаліції", - сказав депутат.

За його словами, об'єднати різні інтереси - це мистецтво "створювати дієздатну більшість у парламенті, що, у свою чергу, призначає дієздатний уряд".

Порівнюючи ситуацію в Україні та Білорусії, Льонінг відзначив, що "у порівнянні з Білорусією, ситуація в Україні досить відмінна".

"Ви ж самі зробили перший крок. Нас це відразу просто вразило. Тепер на черзі наступні кроки", - пояснив депутат.

"Ми готові допомогти, оскільки в Україні дуже реальні шанси власними силами знайти успішний шлях вирішення. Ми дуже сподівалися і продовжуємо сподіватися на Україну як на країну з дуже великим потенціалом, яка, опинившись у Європі, підсилить її", - заявив Льонінг.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...