Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович простежить, як Путін буде створювати спільний енергетичний ринок

Вівторок, 15 серпня 2006, 11:04

Поглиблення інтеграції в митній і енергетичній галузях буде, як очікується, однією з ключових тем неформальної зустрічі глав держав Євразійського економічного співтовариства, що пройде 15-17 серпня в Сочі.

Як повідомило "Інтерфаксу" джерело в Кремлі, "на порядку денному саміту - питання формування в рамках ЄврАзЕС митного союзу і спільного енергетичного ринку".

У Кремлі відзначили, що тема енергетичної співпраці буде розглянута "у рамках реалізації ініціативи президента Росії Володимира Путіна про створення системи міжнародних центрів з надання послуг ядерного циклу на основі недискримінаційного доступу".

З цією ініціативою Путін виступив у січні поточного року на петербурзькому саміті ЄврАзЕС.

Джерело також повідомило, що до порядку денного зустрічі в Сочі включено питання про водно-енергетичне регулювання в Центральній Азії і створення Євразійського водно-енергетичного консорціуму.

Передбачається, що президенти обміняються думками і з питань вступу держав - членів ЄврАзЕС до СОТ.

За інформацією представника Кремля, особливу увагу на саміті буде приділено поглибленню взаємодії ЄврАзЕс і Організації Договору про колективну безпеку.

"Одним з наочних прикладів такої взаємодії стане участь у зустрічі в Сочі Роберта Кочаряна - президента Вірменії, який є спостерігачем в ЄврАзЕС і членом ОДКБ", - підкреслив співрозмовник агентства.

Планується, що на саміті виступлять генеральний секретар ЄврАзЕС Григорій Рапота, голова Інтеграційного комітету ЄврАзЕС, міністр промисловості й енергетики Росії Віктор Христенко і генеральний секретар ОДКБ Микола Бюрдюжа.

В ЄврАзЕС входять Білорусія, Казахстан, Киргизія, Росія, Таджикистан і Узбекистан. Статус спостерігача при ЄврАзЕС мають Вірменія, Молдавія й Україна.

В ОДКБ входять Росія, Білорусія, Вірменія, Казахстан, Киргизія і Таджикистан.

У саміті візьме участь прем'єр Віктор Янукович.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: