Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За українських моряків вимагають не мільйон?

Вівторок, 15 серпня 2006, 11:48

Посольство України в Нігерії не підтверджує інформацію про викуп в 1 мільйон доларів, який нібито вимагають нігерійські повстанці за звільнення викрадених українців та норвежців.

Про це у вівторок повідомляє 5 канал.

У дипломатичній установі зазначають, що переговори з викрадачами тривають і сподіваються, що бранців визволять вже у вівторок.

Раніше "Газета по-киевски" повідомила, що нігерійські повстанці згодні відпустити українських моряків за 1 мільйон доларів і просять для них антималярійні препарати.

За словами співробітника консульської служби посольства України в Нігерії Віктора Думи, викрадачі відмовилися від соціальної допомоги і висловили вимогу видати їм гроші.

"Це було несподівано, тому що ми думали, що з дня на день наших моряків звільнять, і ми зможемо відправити їх додому", - додав він.

Дума уточнив, що станом на ранок вівторка нігерійська нафтовидобувна компанія "Тріко Сеплай" знову веде переговори з повстанцями, щоб зменшити суму викупу.

У посольстві також повідомили, що українські моряки живі, однак існує загроза їхньому здоров'ю - заручникам терміново знадобилися антималярійні медпрепарати. Їх українцям та норвежцям передадуть представники нігерійської компанії.

Як відомо, у ніч з 8 на 9 серпня нігерійські повстанці взяли в полон двох норвезьких і двох українських моряків, Олега Михальця і Тимофія Бєлоуса, що працювали в складі екіпажу норвезького судна Northern Comrade.

Заручників доставили в одне із сіл у нігерійському штаті Баелса, після чого викрадачі затребували гроші в обмін на життя моряків.

Представники нігерійської компанії "Тріко Сеплай" почали переговори з повстанцями і майже досягли домовленості, що викрадачі звільнять українців і норвежців не за гроші, а за соціальну допомогу нефінансового характеру.

Однак в останній момент усі домовленості зірвалися.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування