До українців з усього світу вийдуть Янукович, Ющенко і, можливо, Мороз

Вівторок, 15 серпня 2006, 12:55

Загальний бюджет IV Всесвітнього форуму українців складе 3,5 млн. грн.

Про це у вівторок заявила заступник міністра культури і туризму Ольга Костенко, повідомляє Ліга.

Зокрема, Міністерство закордонних справ виділяє з бюджетної програми на проведення форуму 2 млн. грн., Міністерство культури і туризму - ще 1,5 млн. грн.

Крім того, організатори мають намір залучити кошти спонсорів "для закриття поточних питань", пов'язаних з харчуванням і транспортом.

Форум почне свою роботу в четвер, 17 серпня. У цей день в "Українському домі" о 19:00 відбудеться відкриття виставок у рамках заходу, зокрема, виставки-ярмарку "Українська книга сьогодні", в якій візьмуть участь 100 видавництв.

У п'ятницю, 18 серпня, у Національному палаці мистецтв "Україна" о 10:00 відбудеться урочисте відкриття форуму за участі президента Віктора Ющенка, прем'єр-міністра Віктора Януковича, і, можливо, глави ВР Олександра Мороза.

У той же день у Національному художньому музеї й у міському музеї "Духовні скарби України" відбудеться відкриття І та ІІ частини виставки здобутків майстрів образотворчого мистецтва, подарованих Україні закордонними українцями.

Ввечері о 19:00 у Національному палаці мистецтв "Україна" відбудеться заключний концерт всесвітнього фестивалю закордонного українства.

У суботу, 19 серпня, програма заходів припускає проведення секційних засідань форуму, а також пленарного засідання IV форуму Української Всесвітньої Координаційної Ради.

Також у цей день у Національній опері ім. Шевченка відбудеться концерт українських артистів.

У неділю, 20 серпня, в "Українському домі" пройде підсумкове пленарне засідання IV форуму Української Всесвітньої Координаційної Ради.

О 18:00 на Співочому полі, біля Києво-Печерської лаври, відбудеться урочиста церемонія закриття форуму і великий концерт.

Як відомо, Всесвітній форум українців, що відбудеться 18-20 серпня, буде присвячений святкуванню 15-ї річниці Незалежності України.

У рамках проведення форуму пройде "круглий стіл" з питань штучного Голодомору в Україні 1932-1933 років. Очікується, що ця подія одержить широкий міжнародний розголос, з огляду на наближення 75-ї річниці трагедії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News