Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко звернеться до українців, запустить гірлянду та організує прийняття

Вівторок, 15 серпня 2006, 14:58

Святкування річниці Незалежності цього року розпочнеться молитвою за Україну в Софіївському соборі за участі президента, прем’єра та голови Верховної Ради.

Про це повідомив радник президента Маркіян Лубківський.

За його словами, в молитві візьмуть участь керівники всіх християнських церков.

"Ми сподіваємося на участь у цьому надзвичайно важливому та об’єднавчому заході представників всіх християнських церков, навіть тих, які мають певні застереження щодо участі у таких заходах", - сказав він.

Крім того, за словами Лубківського, передбачена участь президента, прем’єра та спікера в урочистих заходах на Софіївському майдані, зокрема, звернення президента Ющенка до народу України.

"Після молитви за Україну під дзвін дзвіниць Софіївського собору президент виходить з собору і займає місце на трибуні. Після цього відбудеться виконання державного гімну, прохід роти почесної варти, потім планується звернення президента до українського народу", - сказав Лубківський.

За його словами, з 12 до 13 години запланована участь Ющенка та інших високопосадовців в урочистостях на Майдані незалежності, зокрема, у церемонії підняття державного прапору.

В цей час також на Майдані відбудеться артилерійський салют, проходження вихованців військового ліцею імені Івана Богуна, виступ 32 військових оркестрів та запуск святкової гірлянди з державним прапором України.

При цьому Лубківський сказав, що це не повний перелік заходів і зазначив, що не хоче розкривати усі таємниці.

З 13 до 16 години в програмі також передбачено святковий концерт національно-фольклорних колективів. Після цього до 20 години планується молодіжний концерт за участю відомих українських естрадних гуртів.

З 20 до 22 години передбачено урочистий прийом президента у Софії Київський за участю керівників держави, представників органів влади, депутатів та представників дипломатичного корпусу.

Також запросять представників Четвертого всесвітнього форуму українців, який в ці дні проходитиме в Києві.

Церемонія святкування завершиться феєрверком на Майдані Незалежності.

У дні святкування буде перекрито транспортний рух у центрі міста.

Святкування Дня Незалежності триватиме три дні.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...