Шлюб між "Нашою Україною" та Партією регіонів не протримається і року?

Вівторок, 15 серпня 2006, 16:21

Більшість експертів вважає, що можливе об'єднання у коаліції "Нашої України" з Партією регіонів не протримається і року.

Таку думку в опитуванні Фонду "Демократичні ініціативи" висловили 22 із 46 експертів, серед яких - журналісти, політологи та соціологи.

У той же час 7 респондентів відводять існуванню можливої коаліції 2 роки, а ще 14 експертів вважають, що об'єднання протримається не більш, ніж 3 роки – до президентських виборів.

Один з експертів відвів коаліції "Нашої України" з Партією регіонів 4 роки життя, і лише 1 експерт прогнозує, що імовірна коаліція існуватиме до кінця каденції нинішньої Верховної Ради.

5 експертів відповіді не дали. "Коаліція в такому складі навіть не сформована на час відповіді", - зазначається у коментарях до питання запропонованої анкети.

У той же час більшість респондентів оцінюють можливе приєднання "Нашої України" до більшості з Партією регіонів негативно (28 експертів), позитивну оцінку дали 10 експертів і ще 8 зі своїм ставленням не визначилися.

Переважно негативно ставляться до обрання Віктора Януковича прем'єр-міністром 32 респонденти. Позитивну оцінку цій події дають лише 9 експертів.

"Ця людина здобула перемогу на парламентських виборах демократичним шляхом і має цілком об'єктивне право очолити виконавчу владу в країні", - зазначається в одному з коментарів.

"Крім цього, багато його кроків останнім часом свідчать, що Янукович зразка 2004 року і Янукович 2006 року - це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці", - додається в анкеті.

У той же час п'ятеро експертів свого ставлення до обрання Януковича прем'єром не визначили.

Позитивно сприймають підписання Універсалу національної єдності 19 респондентів, у той час як 19 експертів оцінюють його негативно (ще восьмеро визначити свого ставлення не змогли).

При цьому жоден з експертів не вважає, що положення Універсалу виконуватимуться "повною мірою".

Опитування українських експертів Фондом "Демократичні ініціативи" було проведено 5-10 серпня 2006 року у формі анкетування.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування