Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін Януковичу в питаннях газу - не помічник?

Вівторок, 15 серпня 2006, 17:25

Російська сторона, як і раніше, стоїть на позиції необхідності переходу на ринкові принципи оплати поставок газу і вважає, що політичними методами цю проблему вирішити не вдасться.

За словами джерела у Кремлі, представники Білорусії "тішать себе ілюзією, що щось може змінитися в позиції "Газпрому" з приводу поставок газу в Білорусію", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Джерело не виключило, що білоруська сторона може спробувати діяти за українським сценарієм.

"Не виключаю, що до цього вони будуть цю справу штовхати. Але це неправильна лінія. Політичними методами проблему газу ні в цьому, ні в інших випадках вирішити не вдасться", - підкреслив представник Кремля.

Торкаючись ситуації з поставками газу в Україну, співрозмовник агентства підкреслив, що Україні необхідно "відновити довіру як транзитної держави".

Він висловив припущення, що на зустрічі в Сочі прем'єр-міністрів Росії й України в середу "якісь слова з цього приводу будуть сказані".

У той же час джерело підкреслило, що питання утворення ціни на газ представники України повинні обговорювати з керівництвом "Газпрому" або з представниками уряду РФ, зокрема, з міністром палива й енергетики Віктором Христенком, а не з президентом Росії.

"Було б дивно, якби питання ціни на газ вирішувалося на рівні президента", - відзначило джерело.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...