Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров збирається нарощувати з Лукашенком "потужності"

Вівторок, 15 серпня 2006, 18:16

Європейський вибір України не ставиться в противагу інтеграційним процесам, що відбуваються в СНД і в рамках формування Єдиного економічного простору.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров під час зустрічі з послом Білорусії в Україні Валентином Величком, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

За словами Азарова, Україна зацікавлена і готова брати активну участь у створенні повномасштабної зони вільної торгівлі без обмежень і виключень у рамках ЄЕП.

У ході зустрічі віце-прем'єр підкреслив, що Україна зацікавлена в розвитку добросусідських взаємовигідних відносин з Білорусією і готова до конструктивного політичного діалогу з усіх питань двостороннього співробітництва.

Азаров запевнив Величка, що одним з головних пріоритетів українсько-білоруського співробітництва є продовження нарощування торгово-економічного співробітництва, повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

За словами першого віце-прем'єра, з огляду на темпи росту взаємного товарообігу, є всі підстави прогнозувати, що за підсумками 2006 року він перевищить 2 млрд. дол. США.

Під час бесіди Азаров також відзначив, що перспективним напрямком співробітництва між Україною і Білорусією є транспортування, збереження і переробка енергоносіїв.

Крім того, міністр фінансів сказав, що невідкладного рішення вимагає питання створення максимально спрощеного порядку проїзду на ділянці автомобільної дороги Славутич – ЧАЕС.

Зокрема, робітниками, транспортними засобами і вантажем ЧАЕС, а також іноземними фахівцями, що пов'язано зі вступом в активну фазу будівництва нового безпечного саркофагу над об'єктом "Укриття".

Азаров відзначив, що перед новим українським урядом стоїть важка задача по продовженню вже початих і по реалізації нових системних економічних реформ.

Основною метою цих реформ повинне стати забезпечення економічного процвітання України і добробуту громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування