"1+1" ЗМІНИВ ВЛАСНИКА

Середа, 16 серпня 2006, 11:56

Печерський районний суд Києва визнав співвласника групи "Приват" Ігоря Коломойського власником 70% "Студії "1+1".

Про це у середу повідомляє Телекритика.

Водночас компанія Central European Media Enterprises Ltd. заявила, що вона не бачить юридичних або фактичних підстав для такого рішення і оскаржуватиме його.

"Ми розчаровані цією ухвалою і будемо подавати апеляцію. Ми маємо довгострокову угоду з нашими партнерами, за якою ми є власниками 60% "Студії "1+1", а вони – 40%", - сказав виконавчий директор СМЕ Майкл Гарін.

За його словами, Олександр Роднянський має право розпоряджатись часткою власності СМЕ до завершення реструктуризації.

"Відповідно до цього, ми вважаємо, що жодна особа не може бути визнаною власником 70% статутного фонду "Студії "1+1". Новий український уряд нещодавно зробив чітку і ясну заяву, в якій ідеться про те, що Україна запрошує іноземних інвесторів і створює сприятливі умови для ведення бізнесу. Ми впевнені, що уряд повинен забезпечити захист прав усіх іноземних інвесторів в Україні", - сказав Гарін.

За його словами, на період розгляду апеляції дія судового рішення буде зупинена.

CME – телевізійна компанія, що володіє провідними мережами в шести країнах Центральної та Східної Європи з аудиторією приблизно 82 мільйони осіб.

У суді Коломойський вимагав визнати право його власності на 70% "Студії 1+1".

Власниками "1+1" є компанія "Сentral Media Enterprises" (60% уставного фонду), а також Роднянський та Борис Фуксман (по 20% кожний).

Водночас голова Ради директорів каналу Роднянський має право розпоряджатися 70% "1+1". Решта 30% перебувають у власності дочірньої компанії СМЕ – "Інтер-медіа".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування